Ahogy a világ egyes részei megkönnyítik a lezárási szabályokat, és a Covid-19 hírügyei csökkennek, itt az ideje, hogy áttekintsük néhány olyan társaságot, amelyek jól jöttek ki a járványból.

Ezen karanténkészletek közül a legismertebb a video-telekonferenciaszolgáltató Zoom (NASDAQ: ZM). A részvényeik megkétszereződtek az év kezdete óta, mivel a világ minden táján a vállalatok elfogadták azt, az irodai tárgyaló helyett.
Ahogy a gazdaságok megpróbálnak visszatérni a múltbeli termelékenységhez, a Zoom továbbra is jó-e, vagy vissza fog térni a földre?

Geoffrey Smith szerint a Zoom túl messzire, túlságosan gyorsan emelkedett, míg Kim Khan azt állítja, hogy ha a „Zoom” mondatot és a „video találkozó” mondja, akkor tudja, hogyan változott a szemléletmód, és hosszú távon vonzó.

Videokonferencia

A medve eset

A Zoom viszonya abban áll, hogy egyszerűen túl messzire ment, túl gyorsan. Nemcsak az értékelési mutatók szempontjából, bár a tizenkét havi bevétel több mint 50-szeresét és 1500-szoros bevételét kétszer drágábban, mint a Slack, ez egy újabb ultradivatként, alternatív kommunikációs eszközként jelent meg.

De ennek mekkora részét képezheti a Zoom hideg, kemény készpénze? Az első kérdés, amelyet egy potenciális befektetőnek fel kell tennie magában, az – mennyit fizetett eddig a Zoom használatáért? Ha csak egyénként használja, akkor a válasz valószínűleg „semmit”.

Még ha nem is, mennyit hajlandó fizetni a Zoom használatához olyan világban, ahol az Apple FaceTime, a Google Meet és még sokan mások ingyenesen elérhetők? A cég valóban egyedülálló?

A táv-oktatást szervező iskolák számára egy magányos meztelen bombázó túl sok. Az olyan vállalatok számára, mint a Daimler (DE: DAIGn), az adatok Kínában szervereken keresztüli továbbítása komolyan veszélyezteti azok bizalmas jellegét. Az Egyesült Államok Szenátusától az indiai és a német kormányokig terjedő kormányzati ügynökségek számára ezen kínai szerverek gondolata és az adatoknak a Facebookra (NASDAQ: FB) (Facebook!) Történő továbbításának okos bevételszerződése miatt azonnali nem-nem.

Yuan elutasította ezeket a téves lépéseket, mint hibákat az üzleti modellben, de a medve eset szerint ezek jellemzők, egy teljesen ismerős Szilícium-völgy mentalitásának tükröződése, amely nem számít értékben az adatvédelemnek, és rávilágít arra a vágyára, hogy korlátozás nélkül maximalizálja a bevételt.

A vállalat 90 napot adott magának a biztonsági problémák megoldására. A befektetőknek rendkívül óvatosan kell eljárniuk, ha ennek a kérdésnek megoldását követően továbbra is negatív visszhangot generál.

Szeretnél profitálni a gazdasági hírekből?

Nézd meg kedvezményes oktatásainkat!

A bika eset

A Zoom Video Communications szembesül azzal, hogy az összes divatos részvény – és valóban az összes trendek – egy bizonyos ponton mennek keresztül: visszahúzódás.

A Zoom a lezárás korszakának állománya volt, és amint elérte azt, amit sokan abszurd értékelésnek hívnak, intenzív ellenőrzés előtt áll.

Jelenleg a készletet tekintve egyértelmű, hogy az értékelés a tetőn keresztül történik. A műszaki mutatók a rövid távú eladásokat sikítják. Csodálatos futása volt, de vajon van-e még hosszú távú potenciálja, ha úgy gondolja, hogy a Zoomnak átalakulási pillanata volt.

A Zoom a táj részévé vált, a nevét annyira szinonimává teszik a videokonferenciákkal, hogy az emberek egyszerűen azt mondják: „Nézzük a zoomot”. Ez a valami, amelyet a Facebook és a Microsoft (NASDAQ: MSFT) nem támadhat meg (például amikor Bill Gates előhozta a Palm PC-t).

Évek óta beszélhetünk a Baby Zoomer generációról.

És a táj más lesz, amikor a gazdaság újból megnyílik, a videokonferenciák és az otthoni munkavégzés szokásosabb gyakorlattá válnak.

A Fehér Ház bizalma ellenére az Egyesült Államok és Európa csak most kezdik megváltoztatni szabályaikat. A települések gyorsan visszatérhetnek a fertőzések növekedésének jeleire mutató zárolásba, és a második hullámmal kapcsolatos spekulációk miatt a vállalkozások is vonakodva állnak vissza a megszokott kerékvágásba.

Érdekel a tőzsdézés?

Tanulj nálunk!

Sok alkalmazott és munkáltató látja a távmunka előnyeit, legalább hetente néhány napig, és ha hosszabb az iskola bezárása és a gyermekgondozás nehezebbé válni, néhányuk számára szükség lesz rá.

Az üzleti légi utazásoknak nemcsak biztonsági okokból csökkenniük kell, mivel a repülőjegyárak ugrálnak, és a karcsúbb fuvarozók kevesebb útvonalon repülnek.

A tágabb trendektől eltekintve, Fitzgerald Cantor a hónap elején túlsúlyos besorolással kezdeményezte a Zoom lefedettségét, megjegyezve, hogy azt várják, hogy “a vírus felfelé hajtja a becsléseket, és hogy a platform és annak termékei elősegítik a megnövekedett piaci penetrációt és a jövőbeli kereszt- értékesítési lehetőségek. “

A bevétel-előrejelzések erősek. Az elemzők átlagosan arra számítanak, hogy a bevétel a jelenlegi pénzügyi évre mintegy 930 millió dollárra növekszik, ami 49% -kal magasabb az egy évvel ezelőtti 623 millió dollárhoz képest.

A 2022-es költségvetési bevétel további 34% -kal emelkedik, 1,25 milliárd dollárra.

Barion biztonságos fizetés


Készítette: Firebird Agency
© 2020. Minden jog fenntartva.