2010-ben, amikor a földön szinte senki sem tudta, mi a kriptovaluta, a Bitcoin ára körülbelül hat cent volt egy tokennél. Az ezt követő években a digitális valutát alig tekintették egy videojátékra és kincsvadászatra szánt valaminél.

A bányászok egyre növekvő mennyiségű számítógépes energiát és áramot használták fel, hogy néhány dollár értékű tokeneket felfedjenek. 2012-ben az ár először emelkedett 10 dollár fölé. 2013-ban a 100 dolláros szintet érte el, és az emberek észrevették. 2014-ben sok elemző a Bitcoin-t modern mai tulipánhagymás őrületnek hívta, mivel az ár alig 950 dollárra emelkedett, amikor Mt. A japán Gox, a tőzsde hasa felfelé ment.

Miközben sok zseton eltűnt a vékony levegőben, a Bitcoin soha nem haladta meg a 200 dollár szintet. Új digitális valuták születtek, amelyek egyre növekvő eszközosztályt hoztak létre, amely a világ kormányainak és központi bankjainak radarja alatt repültek.

2017-ben a Bitcoin csodálatos rallyt tapasztalt, mivel az ár magasra emelkedett, több mint 17 500 dollár per token. A csúcson az eszközosztály piaci felső határa meghaladta a 800 milliárd dollárt. A gravitáció nyomás alá helyezte a Bitcoin-t 2018-ban és 2019-ben, az ár a legalacsonyabbra esett, valamivel több, mint 3000 USD / token. Ennek ellenére a múlt hét végén ismét kopogott az ajtón a 10 000 dolláros szinten.

Egy legendás kereskedő remekül látja el a Bitcoint

Márciusban, amikor az összes eszközosztályra eső piacok a globális világjárvány hátterére estek, a digitális valuták vezetője 2019. április óta a legalacsonyabb szintre emelkedett.

A Chicagói Kereskedelmi Tőzsdén forgalmazott Bitcoin határidős ügyletek heti diagramja rámutat arra, hogy a kriptovaluta ára az elmúlt évben folyamatosan magasabbra emelkedett, egy tokennél lévő 4210 dollárról. A legutóbbi 10,220 dollár május elején május elején jött létre, amikor Paul Tudor Jones elmondta a világnak, hogy a Bitcoint vásárolja, hogy fedezeti ügylet legyen az infláció ellen. Jones azt mondta, hogy a Bitcoin „emlékezteti őt az arany szerepére az 1970-es években”.

Forrás – Investing.com

A Bitcoin május 22-én csak a 9200 dollár szint alatt kereskedett. A legendás befektető és kereskedő áldása nagyobb érdeklődést váltott ki a digitális valuta iránt. Amint azt a heti ábra mutatja, a határidős szerződés nyitott hosszú és rövid pozícióinak teljes száma a március végi 3621 szerződésből a múlt hét végén 9 592 szerződéshez nőtt. A növekvő nyitott érdeklődés és az emelkedő árak jellemzően a határidős piacokon egy bullish trend technikai hitelesítése.

A digitális valuta eszközosztályok piaci korlátja 2017 vége óta csökkent.

A legmagasabb, 2017 végén az összes digitális valuta piaci felső korlátja meghaladta a 800 milliárd dollárt. A gyorsan növekvő piac bhaktái azt várták, hogy az áthúz az 1 trillió dolláros szintről, és folyamatosan emelkedik. Abban az időben jóval kevesebb, mint 2000 token volt az eszközosztályban.

A múlt hét végére a piaci felső korlát alig volt 256,3 milliárd dollár, 5500 különféle zsetonnal kereskedtek. Noha a digitális valuták összértéke több mint felére csökkent, a kriptovaluták száma a forgalomban több mint kétszeresére nőttek. A Bitcoin 2017. decemberi 19 783 dolláros csúcsa óta az eszközosztály jelentős hígulást szenvedett új érmék ezreinek piacra dobásával. A Bitcoin továbbra is a csomag vezetője, piaci részesedése 169,4 milliárd dollár, a 9200 dollár szintjén. A Bitcoin értéke a teljes eszközosztály 66% -a.

Három ok, hogy kedvezzék a fejjel felfelé mutatót a Bitcoinban és annak kripto-unokatestvéreiben

Bika vagyok a Bitcoin kilátásaival kapcsolatban. Időközben azt várom, hogy az eszközosztályban folytatódni fog a vad volatilitás. Nem lennék meglepve, amikor ez az év végére az ár visszaesne a 4000 dollárhoz, vagy pedig egy új, 20 000 dolláros szint fölé eső új szinthez. Úgy gondolom, hogy a kockázat-haszon három fontos okból elősegíti a fejjel lefelé mutató fejleményeket.

Paul Tudor Jones áldása növeli az érdeklődést a Bitcoin és a többi vezető token iránt.

A koronavírus támogatja a germafóbia tendenciáját. A számítógépes pénztárcák digitális valutái kiküszöbölik a készpénz szükségességét.

Példátlanul magas szinten a központi bank ösztönző és kormányzati programjai növelik a pénzkínálatot, amely minden fiat valuta értékét súlyozza és támogatja az alternatívákat.

A COVID-19 ára nagyon óriási lesz. A Bitcoin és a kriptovaluta eszközosztály többi tagja olyan eszközök, amelyek a világ központi bankjai számára nem elérhetőek. Miközben a kormányzati akadályok továbbra is kihívásokat jelentenek, a siker a digitális csereeszközök bővülő címezhető piacának függvénye. Majdnem 10 000 szerződésnél a határidős piac iránti nyitott érdeklődés minden idők csúcsa. A határidős ügyletek a Bitcoin és a többi valuta fizikai piacának mikrokozmoszát jelentik. Növekszik a kamat, ami áremelkedõ.

A Bitcoin 10 000 dolláros szinten kezdett ellenállni, ám a tendencia azt mondja nekünk, hogy csak idő kérdése, hogy kitörjön és újabb bullish futást kezdjen. A következő szint, amelyet meg lehet nézni a fejjel, a 2019. júniusi csúcson van, 13 915 dolláronkénti forinton. Az e szintet meghaladó szünet új rekordmagasságokat eredményezhet a 20 000 dolláros szint fölé.

Barion biztonságos fizetés


Készítette: Firebird Agency
© 2020. Minden jog fenntartva.