Microsoft a tőzsdepiacon: Hatalmas nyereség vagy óriási veszteség?

Napjainkban nehéz valami hibát találni a Microsoft technológiai óriás (NASDAQ: MSFT) üzletében.

A Microsoft haszonélvezője volt a járványnak, amely otthonaikba kényszerítette a munkavállalókat, ami növelte a felhő és az internetalapú szoftver-előfizetések iránti igényt.

Az Azure, felhőszolgáltatása, 47% -os növekedést ért el a június 30-án végződött negyedévben, miután az előző negyedévben 59% -kal ugrott.

A világjárvány idején több vállalati ügyfél regisztrált a Microsoft Office szoftverére, valamint felgyorsította áttérését a felhő infrastruktúrára.

Ennek a váratlan keresleti lendületnek a segítségével a Microsoft részvényei több mint 35% -ot emelkedtek ebben az évben.

Felülmúlva a NASDAQ referenciaértékének 28% -át. Ez a rally a társaság piaci sapkáját több mint 1,5 billió dollárra emelte szeptemberben, ezzel a világ egyik legértékesebb egységévé vált.

Bár nincs bizonyíték arra, hogy a Microsoft dominanciája veszélyben lenne, a holnap közzétételre kerülő legfrissebb bevételei a kezdeti világjárvány által fellendített lendületet követően némi csökkenést mutathatnak.

Az elemzők konszenzusának becslése szerint a redmondi, washingtoni szoftver-behemót várhatóan 8% -os általános növekedést mutat az értékesítésben a szeptember 30-án véget ért negyedévben.

Szemben az előző negyedév 13% -os bővülésével.

Ingyenes oktatás

Érdekel a tőzsdézés?

Microsoft: biztonságos, hosszú távú fogadás

A növekedés lehetséges lassulása ellenére a Microsoft továbbra is az egyik legbiztonságosabb hosszú távú befektetés a technológiai térben. Emiatt részvényeit érdemes megvenni, amikor olcsóbbá válnak.

Ennek az optimizmusnak az oka egyszerű: a Microsoft az elmúlt évtized során minden megfelelő lépést megtett. Most örömteli helyzetben van, hogy kibányászhassa korábbi beruházásainak hasznát.

Satya Nadella vezérigazgató több mint öt évvel ezelőtti hatalmas átalakulását követően a vállalat a gyorsan növekvő felhőalapú számítástechnikai piac egyik leghatékonyabb szereplőjévé vált.

Az Amazon mögött a szegmens második legnagyobb piaci részesedésével rendelkezik. (NASDAQ: AMZN).

A Morgan Stanley elemzői nemrég megismételték a Microsoft „túlsúlyos” besorolását, árcéljukat 245 dollárra emelték 230 dollárról.

A „tizenéves középkorú” jövedelemnövekedéssel együtt az elemzők a Microsoft teljes megtérülési profilját „tartós és vonzó szinten” tartják ezekben a tisztázatlan időkben.

10% -os árbevétel-növekedéssel, további árrés-bővüléssel és részvények visszavásárlásával párosulva az elemzők úgy vélik, hogy a részvény prémium megtérülési profillal rendelkezik.

„szemben a szélesebb piaccal, ami még mindig nem tükröződik teljes mértékben a részvényekben”.

Ha hozzáadjuk a Microsoft szolid eredményét és a kifizetések terén elért kiváló eredményeket, akkor ez még vonzóbb befektetésnek tűnik – különösen a gazdaság bizonytalansága miatt.

2004 óta, amikor a technológiai óriás először kezdett osztalékot fizetni, kifizetése több mint négyszeresére duzzadt.

Jelenleg éves hozama 1%, negyedéves kifizetése részvényenként 0,56 USD, a szeptemberben bejelentett 10% -os osztalékemelés beépítése után.

Woman’s hand plugging a wire into a white cloud. Digital data storage. Cloud uploading.

A lényeg

A világjárvány utáni tüntetés hanyatlásakor a Microsoft részvényei elvesztették a helyüket, mintegy 7% -ot esve a szeptemberben elért rekordmagasságtól.

Valószínű, hogy a Microsoft alacsonyabb fejjel járhat, ha legújabb bevételei mutatnak némi gyengeséget.

De a vállalat továbbra is növeli piaci részesedését a digitális gazdaság új területein, miközben megőrzi vezető pozícióját olyan régi szoftvertermékekkel, mint a Windows és az Office.

Ez a tartós előny elősegíti a vállalat számára a bevételek, az egy részvényre jutó eredmény és a szabad cash flow tartós, kétszámjegyű növekedését, ezáltal hosszú távon megbízható technológiai részvénnyé válik.

Ha érdekesnek találtad cikkünket, akkor kövess minket Facebookon: www.facebook.com/andormentor

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked*